{jcomments on}

Poort

Joannes Poort j.m. w. Amersfoort ass. vader Jan Poort trouwt Elisabeth(a) Schwartz (Swarts) 12-01/26-01-1776 (zie EK 21,60) en kerkelijk op 26-01-1776 Kromme Elleboog te Amersfoort. Wie zijn de ouders??

Elisabeth huwde op 17-12-1779 te Amersfoort met Gerrit Verkaij . Wie zijn de ouders en wanneer is Joannes (Jan) Poort overleden??


Henderik Willemse Poort/Port en Elisabeth Jans gingen op 09-04-1667 in ondertrouw voor de schepenen van Amersfoort. Daarna zijn ze met onbekende bestemming vertrokken om er te trouwen (zeer waarschijnlijk weer voor de schepenen en daarna voor de Roomse Kerk) en om er te werken. Misschien was Henderik nog in opleiding voor zeilmaker en dus is de kans groot dat hun plaats van vestiging ergens langs de Zuiderzee lag in de buurt van Koog Zaandijk, waar Henderik vandaan kwam. Daar kregen ze 2 kinderen,Jan en Jannetie, geboortedatum(s?) onbekend. Vervolgens keerden ze naar Amersfoort terug, waar Henderik een zeilmakerij begon en waar op 21 12 1674 Neeltie werd geboren, en Rooms werd gedoopt evenals de volgende kinderen.

Vraag: plaats en datum van de trouw

kerk en datum(s?) van de doop van de kinderen.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------